WC. Toilet. Budi. Ahova a lányok mindig párban mennek. A férfiak ezt nem érthetik, ők maximum egymást méregetik a wc-ben. A női mosdó azonban titkok és a közös bölcselet szentélye. Itt beszéljük ki magunkból a dühöt, a bosszúságot vagy a bánatot. Itt gyűjtünk erőt egy döntéshez és itt kérünk tanácsot barátnőinktől, vagy csak egy idegen lánytól. Vagy csak egyszerűen nagylevegőt veszünk és mélyen a tükörbe nézve tartunk önvizsgálatot: merre is tovább.

A női mosdóba lépve hirtelen mindenki a barátod. Meg vigasztalod a zokogót, kölcsön adod egy vadidegennek a smink cuccod. A női mosdó a férfiak számára egy megfejthetetlen dimenzió.  A nőknek mentsvár, a fogócskában a ház.Szóval bizarr helyszín beszélgetéshez, de működik. Véletlenszerűen leszólítani a nyilvános vécékbe betévedő nőket – ez volt a terv. Olykor furcsán néztek ránk, hogy mit keres két csaj a budiban kamerával, azonban szívesen beszélgettek velünk.

Az eredmény: egy csodálatos tapasztalás. Mindenki annyira nyitott és közvetlen volt, hogy dacára az olykor terjengő bűznek és a hangulattalan világításnak, szívesen osztották meg velem legbensőbb titkaikat, történeteiket, 1 perc után avattak be az életük részleteibe. Erre csak mi nők vagyunk képesek, a bennünk rejlő eredendő empátia és a végtelenül erős kollektív tudat miatt. A teljesség igénye nélkül, íme  a filmek, amely a budapesti nyilvános vécékben készültek rólatok, nektek!