erőszakos?!A Jóval szemben viszont messze több a Rossz vagy legalábbis a nem tiszta lelkiismeretű figura a filmben. Mickey Rourke több mint másfél évtizeddel a Johnny, a széparcú után Marv, a szétvert fejű utcai harcos bőrébe bújt. A piszkos box hősének előélete sem patyolattiszta, és egyáltalán nem a zen megbékélésben keresi a vigaszt miután barátnőjét meggyilkolva találja. Goldie volt az egyetlen nő, akihez vonzódott. A Bruce Willis által megformált Harigan egy börtönviselt rendőr, akit egy olyan bűn elkövetéséért csuktak rács mögé, amit nem ő követett el. A legsötétebb figura címért folytatott versenyben azonban Yellow Bastarddal senki sem veheti fel a versenyt.

Rodriguez úgy reagált a filmjét erőszakkal illető vádakra, hogy örül a cannes-i részvételnek, mert ez a hely a film noir otthona. A szinte már védjegyként viselt cowboy-kalapjáról felismerhető rendező már elkezdte a Sin City 2-t, amely a Dame to Kill For című képregény-adaptáció - szintén egy Miller-munka. Így abban a Sin Cityben megismert szereplők közül több ismét felbukkan.

A következő rész főhőse Dwight, az ex-fotós akinek szíve összetört miután Ava néhány éve elhagyta őt. Lassan az őrület felé csúszik, élete, akárcsak Marvé, merő káosz. Ugyan próbálja elfelejteni a nőt, de nem sikerül. A kudarc oka, hogy Ava ismét felbukkan Dwight életében, de már nem egyedül. A nő újdonsült férje Damien Lord, aki Basin City leggazdagabb embere, és meglehetősen titokzatos, mint szinte mindenki a történetben. A férjétől rettegő Ava elmondja kétségeit Dwightnak, aki már nem tudja, mit higgyen.

A Sin City premierje június 2-án lesz, ekkor mindenki eldöntheti, hogy mennyire találja erőszakosnak a popkultúra legújabb moziját.