A férj és a feleség kilenc éve házasok, két gyerekük van, és egy lakótelepi panellakásban élik konfliktusokkal teli életüket. Az asszonyt a bezártság, a férjet a feleség hisztériáinak minősített szorongásai frusztrálják. A családi élet normalizálására tett közhelyes kísérleteik (kirándulás, strand, bál, a férj külföldi munkavállalása) csődöt mondanak. A férj végül elköltözik, de hamarosan vissza is tér: sem a családdal, sem nélküle nem tud élni. Az összebékélést és az új életszakasz kezdetét új mosógép vásárlásával teszik ünneppé.

Mint ahogy korábban írtunk róla, mindeközben augusztus 2-tól az angliai mozik Tarr Béla 4k-ban felújított mesterművét, a Werckmeister harmóniákat játszák. Az alkotás a Brit Filmintézet (BFI) és Curzon Film összefogásával kerül újra a szigetország vásznaira, az alkalomból retrospektív vetítéseket is tartanak a rendező életművéből Ránk szakad az ég? címmel. 

Tarr Bélát télen az Európai Filmakadémia Elnökének és Tanácsának Tiszteletbeli Díjával ismerték el, amely díjat delecember 9-én, Berlinben megrendezésre került 39. Európai Filmdíjak átadóján vett át. A magyar rendező a hatodik filmes, aki megkapta ezt az elismerést az Európai Filmakadémiától – korábban Manoel de Oliveira, Michel Piccoli, Michael Caine, Andrzej Wajda és Costa-Gavras részesültek a díjban.