A csütörtöki ingyenes, de regisztrációhoz kötött nyitóvetítésen a 2012-ben a legjobb orosz filmnek választott Fehér Tigris című második világháborús drámát láthatja a közönség. Karen Sahnazarov filmjének bemutatóján az egyik főszereplő, Vitalij Kiscsenko is itt lesz. A Fehér Tigris mellett a Moszfilmet három további játékfilm, köztük Larisza Szagyilova 2013-as társadalmi drámája, az Ő képviseli, amely az Oroszországba vándorló közép-ázsiai vendégmunkások kiszolgáltatott helyzetével foglalkozik.

A rendezvény nyolc filmből álló retrospektív programja a némafilmkorszak végén, 1927-ben készült Ágy és dívánnyal indul. A film egy rendhagyó szerelmi háromszög történet, amelyet Darvas Ferenc zongorakíséretével vetítenek. Látható lesz at 1956-os Karneváli éjszaka, a hruscsovi "olvadás" időszakának kultikus zenés vígjátéka, valamint az 1979-es, annak idején betiltott Téma is, amely egy vidékre költöző író szemléletváltását mutatja be. Bemutatják az 1990-ben készült Így nem lehet élni című dokumentumfilmet, mely a szovjet társadalom kevéssé ismert rétegeiről, alapvető ellentmondásairól mesél. A múlt századi klasszikusokat felsorakoztató programon belül is különlegesség az 1965 és 1968 között készült, négyrészes Háború és béke, Szergej Bondarcsuk Oscar-díjas alkotása.

A filmnapok keretében egy kerekasztal-beszélgetést is tartanak csütörtök este, ennek során az orosz film tartalékairól, távlatairól, valamint a szovjet filmkincs sorsáról beszél majd a Moszfilm két igazgatóhelyettesée,  Szvetlana Piljova és Vlagyimir Rjaszov. A beszélgetésen részt vesz Geréb Anna filmtörténész, Lugossy László filmrendező és a program összeállításában közreműködő Forgács Iván filmtörténész is.A filmnapok ideje alatt az Uránia emeleti kávéházában a Moszfilm múltját megidéző kiállítás látható.

A filmeket három kivétellel orosz nyelven, magyar felirattal vetítik.