A bűn természete, a nemi erőszak pszichológiája és az emlékezet ingatagsága kap hangsúlyt a filmben, amelynek főszereplője Tamás (Kocsis Gergely), egy kisvárosi rendőrség fantomképrajzolója. Hősünk egy nemi erőszaktevő kézre kerítésében segítkezik, és maga is egyre jobban belevonódik a nyomozásba.

Itt találod a forgatáson készített képeinket!

 

kocsismatya 500

(fotó: Kovács György)

"A rajzolót a készítők lélektani drámaként határozzák meg, de a rendező szerint nagyon jól lehet használni a hard-boiled krimi és a film noir alapvető jellemzőit. “A fantomképrajzoló szakértőnk mondta, hogy ezek a kihallgatások inkább pszichológiai meccsek. A rajzolónak egy óra alatt az áldozatot meg kell nyugtatnia és ki kell szednie belőle minél több információt. A filmben három nagy beszélgetés van, három női áldozattal, három rajzolással. A filmben a nemi erőszak és a házasságon belüli erőszak is fontos szerepet kap, hiszen a statisztikákból is tudjuk, hogy ezeknek az eseteknek a feléről nem is tudunk, éppen amiatt a bűntudat miatt, amit ezek a nők ilyenkor éreznek. Nagyon különös reakció, úgy is viselkednek a kihallgatáson, mintha ők maguk tehetnének a történtekről. Ez pszichológiailag szörnyű helyzet.” A női szerepeket Pálfi Kata, Sipos Vera, Borbély Alexandra és Pelsőczy Réka alakítják, a rajzoló szerepében Kocsis Gergely, a Katona József Színház színművésze látható: “Ez egy nagyon speciális foglalkozás, és azt gondolom, hogy egy ennyire vizuális kontextusban létező ember nagyon figyel, kicsit jobban belenéz a világba - szó szerint, és kicsit átvitt értelemben is. Ha egy rajzolót játszik az ember, akkor eggyel bátrabban lehet nézni.” - írtuk a forgatásról tavaly augusztusban.

És hogy mire kell számítani ma este az m1-en? A puritán film noirok melankóliájára és a neowesternek szimbolikus hangulatára. Várjuk!