Kapcsolódó anyagok

Terézanyu és egy micimacsó (Csányi Sándor)Egy budapesti jazz-clubban kezdődött újra a történet. A négy barátnő bevetésen van a pesti éjszakában: alkoholmámorban úszva próbálnak párra, vagy legalábbis kalandra lelni. „A film negyedénél tartunk: Kéki Kata teljesen magára maradt, és a barátnőivel pasizni indul. Egy pesti szórakozóhelyen mindenféle figura megfordul. Kicsit arról szól ez a jelenet, hogy minden pasi hülye, és egy nőnek mennyi problémával kell bajlódni” – kommentálta a felvételeket Bergendy Péter. 

Kéki Katának valóban nincs könnyű dolga: Trill Zsolt és Lengyel Tamás kellemetlen próbálkozásai után Schmied Zoltán panaszolta el méreteit („-Tíz centi! –Hosszában? Az pont elég!”), aztán Széles Tamás próbálta levenni a lábáról édesanyjának pénztárcájában hordott fényképével, végül egy hányás következett a mellékhelyiség jótékony homályában. Bergendy számára nem jelent nehézséget férfiként nőcis-filmet rendezni: „Ez annyiban női történet , hogy az érzelmekre próbál építeni – ebben pedig jó vagyok!”

Az elkövetkezendőkben öt hét kemény munka vár a stábra: a jelenetek nagy része Pesten forog majd, a látványos külsők után már a belsőké lesz a főszerep – elsősorban könyvből már megismert, az oly fontos beszélgetéseknek és italozásoknak helyt adó konyha. De kirándulnak majd a Pilisbe, Martonvásárra és a regényben is fontos szerephez jutó Dörgicsén forgatnak majd – igaz, nem az eredeti házban, mert vizuálisan intenzívebb közegre volt szükség, de néhány kocka erejéig feltűnik majd az eredeti telek is. A nagyvázsonyi kastélyban július 24-én tesznek pontot a felvételek végére - itt van a László Zsolt által alakított Tamás háza.

A produkció karácsonyi bemutatót tervez, a filmet az SPI viszi a magyar mozikba és várhatóan a 2005-ös Filmszemlén is találkozhatunk majd vele.