Tóth Luca a budapesti MOME-n szerzett BA-diplomát, majd Angliában járt mesterképzésre. 2013-ban készítette el a londoni Royal College of Art animáció szakán A kíváncsiság kora című diplomafilmjét, mely a nagy presztízsű animációs filmfesztiválon Annecy-ban elnyerte a zsűri különdíját, a magyar mozinézők pedig a Szabadesés (Pálfi György, 2014) kísérőfilmjeként találkozhattak vele.



A Kritikusok Hete (Semaine de la Critique, Critics’ Week) a cannes-i filmfesztivál legidősebb párhuzamos programja. A Kritikusok Hetét a Francia Filmkritikusok Szövetsége (Syndicat Français de la Critique de Cinéma) 1962-ben hívta életre, céljaként az új tehetségek felfedezését határozta meg, az első- és második filmes rendezőkre koncentrálva. Felfedezettjeik között olyan nevek szerepelnek, mint Bernardo Bertolucci, Guillermo del Toro vagy Gaspar Noé.

A Kritikusok Hetét május 12-20. között 55. alkalommal rendezik meg. Tóth Luca filmje a rövidfilmek versenyébe kapott meghívást, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt Valérie Donzelli színésznő, rendező elnökletével.



A Superbia a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült magyar-cseh-szlovák koprodukcióban. A film producere Lukács Péter Benjámin (Fakt Visual Lab), koproducerei Martin Vandas (Maurfilm) és Juraj Krasnohorsky (Artichoke), executive producere Osváth Gábor (Boddah). Az animációs film zenéjét Kalotás Csaba szerezte, a sound design Lukács Péter Benjámin munkája.

 

(Filmunió)