A szeptemberben induló budapesti kurzusok oktató gárdájához már olyan szakemberek csatlakoztak, mint Fonyó Gergely, a Made in Hungaria rendezője, Kovács M. András forgatókönyvíró és a filmiras.hu alapítója, Dudás Viktor, a VOX mozimagazin főszerkesztője, és Luca Bercovici, az éppen Budapesten tevénykedő amerikai producer és rendező. Az első 6 hetes kurzus alatt a szakemberek a rendezés, forgatókönyvírás, új média, gyártás, nemzetközi filmforgalmazás, és a mikróbüdzsés filmkészítés alapjairól fognak tanítani.

“Meglepően kevés az olyan helyszín ezen a bolygón, ahol minden adott az alacsony költségvetésű filmek készítésére – azaz kiválló helyszínek, tapasztalt de nem drága stábok, erős filmes infrastruktúra, és még ezeknek tetejére egy adókedvezmény is. Budapest minden egyes területen versenyképes. Ez tényleg egy filmgyártó álomvárosa.” - csatlakozik Luca Bercovici a New York Times és a Time véleményéhez.

Elliot Grove is ellátogat Budapestre egy intenzív hétvégi workshopot tartani az alacsony költségvetésű filmek elkészítéséről, és egy kurzust a kis költségvetésű filmek forgatókönyvírásáról. „Olyan embereket akartunk bevonni a kurzusok tanítására, akik ismerik a nemzetközi filmipar működését és aktívan dolgoznak külföldön, vagy külföldi produkciókon. Többek közt azt akarjuk kommunikálni, hogy a film egy nemzetközi ipar, ami nem mellesleg több, mint 100 éve piacképesen működik. És azt, hogy ha van ötleted, tehetséged és energiád, nem kell 4 évig felvételizned és iskolában elméletet tanulnod, hogy filmet csinálhassál. Sokkal nyitottabbak a lehetőségek, és nálunk nincsenek falak” mondja Kresmery Dániel, a Raindance Budapest vezetője. „Itt a legfőbb cél az, hogy egyre nagyobbra nőjjön a Raindance közössége, a független filmesek a világ minden részéről meg tudják találni egymást” teszi hozzá.

Az évek során a Raindance rendezői, produceri, és forgatókönyvírói képzésein megfordult Christopher Nolan (az új Batman filmek), Sacha Baron Cohen (Borat), Charles Steel (Skócia utolsó királya), Paul Brooks (Bazi nagy görög lagzi), és sokan mások. Guy Ritchie és producere Matthew Vaughn is a Raindance-en talált egymásra.