A rendezvény főszervezője, Németh Csaba az MTI-nek elmondta: a versenyezni kívánó indulóktól idén is legfeljebb 15 perces alkotásokat várnak. E mellett persze nem zárkóznak el a hosszabb alkotásoktól sem, melyet nevezési díj nélkül, műfaji megkötéstől függetlenül juttathatnak el az alkotók a fesztiválhoz. A beérkezett filmekből előzsűri válogatja össze a versenyprogramot, majd az abban szereplő műveket a zsűrivel és a filmesekkel együtt értékelhetik a nézők október 8-án, Veszprémben. A találkozón így az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

 

A tavalyi, 11. Pannonfílingen a fődíjat Ugron Réka és Fekete Ludovic Amit gondolok az egészről, a második helyet az Elephant Studio nevű kollektíva A toll, míg a bronzérmet Engelmann Péter #Help című rövidfilmje szerezte meg. Karácsony Péter a Sült kacsáért különdíjat, Fekete kecske című munkájáért pedig közönségdíjat vihetett haza, míg a Pannon Szmájli birtokosa Király Róbert, A verseny című alkotás készítője lett.

Újdonság, hogy az idén különdíjat alapítottak a legromantikusabb rövidfilmnek is. A PannonLove névre keresztelt elismeréssel azt a művet díjazzák, amely a legdominánsabban ábrázolja a szerelmet vagy a szeretetet. A magyarországi és a határon túli alkotók jelentkezését szeptember 5-ig várják a szervezők, míg a mustrára október 8-án, a veszprémi Expresszó Klubban kerül sor a VeszprémFest Veszprémi Kultúráért Alapítvány fő támogatásával.

(Forrás: MTI)

További információk:

Honlap: pannonfiling.hu
Facebook: facebook.com/pannonfiling
E-mail:pannonfiling@pannonfiling.hu
Kontakt: Németh Csaba 70/324-6824