A Körút projekt mögött Genser András áll, aki olyan zenészekkel állt össze a dalhoz, mint Shawn Lee dobos, aki Amy Winehouse In My Bed című számában hallható, Juhász Gábor világhírű dzsesszgitáros és Springer Márton basszusgitáros – derül ki a HVG cikkéből.

Nagypapám a Lenin körút 52-ben lakott, pont a Royal szállóval és a Vörös Csillag mozival szemben, szóval a körút számomra mindenképp a nyolcvanas évek neonfényes melankóliáját jelenti, Budán pedig a Bem mozit, a Moszkva téren a hamburgert csalamádé nélkül, a Gusto bárt a Frankel Leó utcában és a gimnazista éveket a Rákócziban” – idézik Gensert, aki gyerekkori élményei alapján írta meg a dal, és ehhez kapcsolódóan kedvenc magyar filmjeiből állított össze videóklipet, méghozzá olyan jelenetekből, amelyek a körúton vagy a pesti belvárosban játszódnak.

Az Eszkimó asszony fázik vagy a dalszövegben megidézett Dögkeselyű is belefért a klipbe, amiből színes és fekete fehér változat is készült:

A projekt végeredménye egy teljes album lesz, amely karácsonykor fog megjelenni. Addig havonta egy számot és klipet tesznek közzé belőle.