A húszas évek Amerikájának hivalkodóan színes, jazz zenétől túlfűtött, hedonista világába kalauzol el a beszédes című Babylon, Damien Chazelle, azaz a Whiplash és a Kaliforniai álom (La La Land) rendezőjének legújabb filmje.

A hollywoodi filmek egyik kedvenc témáját vette elő, Hollywood hamis ragyogását, abba az időszakba helyezve a történetet, amikor megtörtént a némafilmről a hangos filmre való átállás, számos sztár bukását vagy éppen felemelkedését okozva. A hírek szerint ugyan a film karakterei kitalált alakok, de a forgatókönyvet is jegyző Chazelle valós sztárok életéből is vett ihletet.

Sztárok egész sora szerződött le a nagyszabású filmhez, Margot Robbie és Brad Pitt mellett felbukkan többek közt Diego Calva, Tobey Maguire, Samara Weaving, Olivia Wilde, Eric Roberts és Katherine Waterston, sőt még Flea is. Amerikában december 25-én kezdik vetíteni a mozik, hozzánk január 19-én ér el a UIP-Duna Film forgalmazásában. Annyit már most biztosan el lehet róla mondani, hogy ezt nagyvásznon kell látni.