Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Gladiátor az ezredforduló egyik legmeghatározóbb filmje, Ridley Scott 2000-es filmje sok szempontból forradalmi siker volt. Teljesen új szintre emelte a produkciós designt, lenyűgöző díszletei és a speciális effektusok segítségével grandiózus világot hozott létre, sosem látott színvonalú harcjelenetekkel emlékezetessé téve azt. A film 12 Oscar jelöléséből 5-öt meg is kapott, köztük a legjobb film díját. Már akkoriban is sok pletyka keringett egy esetleges folytatásról, ám évekig nem történt előrelépés ennek kapcsán.

Huszonnégy évvel az első rész után azonban megérkezett a várva-várt második rész, méghozzá igen nagy robajjal. Az előzetes alapján lesz benne minden, amit egy olyan grandiózus film megkövetel: látványos összecsapásokkal, nagyszabású csatákkal, a fantasztikus díszletekben arénaküzdelmek, vízi csata a Colosseumban és természetesen világsztárok is.

 

A Gladiátor 2. évekkel az első film története játszódik, amikor Lucius (Paul Mescal) gladiátorként visszatér Rómába, ahol új ellenségeket szerez, és újra találkozik az anyjával. A Normális emberek, a Volt egyszer egy nyár és a Mind idegenek vagyunk sztárja mellett feltűnik majd Denzel Washington a kegyetlen rabszolgatartó és kereskedő Macrinus szerepében, és Pedro Pascal, mint Marcus Acacius római hadvezér.

A rendezői székben ezúttal is Ridley Scott ül, a forgatókönyvet David Scarpa jegyzi, aki 2017-ben már dolgozott Scott-tal a Világ összes pénze című film kapcsán. Az első rész díszlettervezője Janty Yates és látványtervezője Arthur Max is visszatérnek, míg az operatőr Dariusz Wolski lesz, aki Scott állandó alkotótársa a 2012-es Prometheus óta.

A Gladiátor 2-t várhatóan novemberben mutatják be a magyar mozik.