A művészeti ágak, a zene, a festészet, vagy a szobrászat különböző érzékterületekhez, a halláshoz, a látáshoz, vagy éppen a tapintáshoz kapcsolhatóak. De mi van a szaglással és az ízleléssel? Az utóbbi évek gasztronómiai trendjei egyértelműen azt célozzák, hogy az étkezést, illetve elsősorban az ételek megalkotását művészi szintre emeljék. Mark Mylod filmjében a fine-dining világát idézi meg, és emeli el a valóságtól, egy hidegrázós horror irányába. Mylod elsősorban televíziós rendezőként vált ismertté, az elmúlt évek legsikeresebb sorozataiban dolgozott, például az Utódlás, a Trónok harca vagy a Shameless - Szégyentelenek számos epizódja is az ő nevéhez fűződik, a film producerei között pedig feltűnik Adam McKay, a Nagy dobás és a Ne nézz fel! rendezője. 

Ahogyan az előzetesből is kiderül, Anya Taylor-Joy az egyik főszereplő, az ő karaktere vezet be minket ebbe a különös, az ételeket szentként tisztelő világba. Egy szigetre a semmi közepén, ahol az étel az első és egy zseniális, megszállott séf az úr. Apró jelekből már lehet érezni, hogy az éttermében valami nincs rendben. A vendégek hiába hitték az estéről, hogy életük legjobb vacsoráját költhetik majd el, valójában addig ismeretlen kínok várnak rájuk. Ralph Fiennes pár gesztusa is elég, hogy megjelenítse az egyszerre finom úriember és mindenre elszánt gyilkológép klasszikus kettősségét, borzongató higgadtsága már az előzetes erejéig is a képernyőhöz szegez. 

Arról, hogy a magyar közönség számára mikor lesz elérhető a film, még nincsen információnk, de az már biztos, hogy az amerikai bemutatót november 18-ra időzítették.

A címlapkép forrása: Searchlight Pictures