„Los Angelesben gyűlnek össze a világ szörnyetegei” – hangzik el a kedvcsinálóban, és alighanem a sorozat arról fog szólni, hogy mire hajlandóak ezek a „szörnyetegek” azért, hogy befussanak, illetve hogy miképpen manipulálják egymást és a zenére éhező tömegeket. A recept a régi: szex, drogok és szép nők, de ezt különösen agresszív és harsány módon tálalja Az Idol.

Levinson ismét régi alkotótársával, Rév Marcell operatőrrel dolgozott együtt, a képekből vissza is köszön az Eufória hiperaktív esztétikája. A csapatban új tag Abel „The Weeknd” Tesfaye, aki eddig zenészként volt ismert. Amellett, hogy egy szektaszerű közösséget vezető guruként láthatjuk majd, a sorozat egyik ötletgazdája is ő.

 

A magyar operatőr augusztusban, a 444 interjújában vázolta fel, mivel foglalkozik mostanság: "Tavasszal fejeztem be egy pilotot az Apple-nek, Changeling a címe, és Lakeith Stanfield a főszereplője. Most egy sorozatot forgatok a Weeknd és Lily-Rose Depp fõszereplésével, ezt Sam Levinsonnal csináljuk, és The Idol a címe. Ősszel kezdek egy játékfilmet Torontóban, aminek Fingernails a címe, és Riz Ahmed és Jessie Buckley a főszereplői. Ezeket mind jövőre mutatják be, ha minden igaz. 2023 végéig tele vagyok."