A fesztivál jubileumi kiadásának négy napja alatt számos egész estés animációs film magyarországi premierjével, korábban nem látott filmelőzetesekkel, animációs műhelymunkával, díszvendégekkel, európai versenyprogrammal, világpanorámával, a már ismert Animált Éjszakával, koncertekkel és kiállításokkal várják a közönséget.

Az elmúlt években az Anilogue/AniFest rengeteg országos és világpremier helyszíne volt. Itt indult többek között a Nyócker!, Satoshi Kon Paprika című animéje, Mamoru Hosoda Az idő fölött járó lány című filmje, és Christian Volckman Renaissance című munkája. A minden évben november és december fordulóján rendezett fesztiválra az animációs szakma egyre több tagja látogat el a világ minden részéről.

Az Anilogue középponti programja az európai animációs rövidfilmek versenye. A 2007-es zsűri tagjai között lesz az amerikai független animáció mestere, Bill Plympton, valamint  Koji Yamamura, akinek meghökkentően eredeti képi megoldásai még a sokat látott japán közönséget is ámulatba ejtik. A szervezők szeptember 15-ig fogadják a jelöléseket Európa minden országából.

Nemcsak a punkok, az animációsok is nagyon élnek
Részlet a Persepolis című filmből

A fesztivál november 29-én az iráni-francia Marjane Satrapi egész estés animációja, a Persepolis magyarországi premierjével veszi kezdetét. A klerikális iszlám világot csípős humorral bemutató film az idén Cannes-ban a zsűri nagydíját kapta, ám az alapjául szolgáló képregény már ezt megelőzően is több százezer példányban kelt el világszerte. A képregény november közepén kerül a boltokba, a film pedig az Anilogue utáni héten a magyar mozikban is látható lesz.

További információ a fesztiválról a www.anilogue.com webcímen található.