Norman Jewison8. Nem sokkal 1996-os megjelenése után Peter Harry Brown és Pat H. Broeske Howard Hughes: The Untold Story (Howard Hughes elmondatlan története) című könyvére is lecsaptak a producerek. Charles Evans Jr. és Carroll Kemp először Dean Ollins-ra bízták az adaptációt, majd a Hetedik és a Pánikszoba rendezőjének, David Fincher-nek az apja, Jack Fincher vette át a munkáját. A forgatókönyv öt változata és egy pereskedés után a projekt összeolvadt Micheal Mann produkciójával.

Hughes életét a fentieken kívül Rod Lurie (A manipulátor, Az utolsó erőd), Alexandra Rose és Clifford Irving is szerette volna filmre vinni, végül egyikük sem járt sikerrel.

Számos, Hughes-hoz kötődő film született ugyanakkor az évek során. Edward Dmytryk rendezésében 1964-ben készült a Carpetbaggers (Kalandorok) című film, melyben a főszereplő George Peppard egy erőteljesen Hughes-ra emlékeztető figurát alakít. 1977-ben The Amazing Howard Hughes címmel és Tommy Lee Jones főszereplésével forgattak egy tévéfilmet, 1980-ban pedig Jonathan Demme (A bárányok hallgatnak) rendezett egy Melvin és Howard című hamiskás produkciót, amelyben Jason Robards egy megkergült Hughes-t alakít. A forgatókönyvet Bo Goldman írta, akit munkájáért Oscar-díjjal jutalmaztak.