A 4. Európai Art Mozi Napon 27 art mozi vesz részt országszerte, amelynek programjában a moziknak lehetőségük van premier előtt játszani a Szép csendben. c. alkotást. Az október 13-i moziműsorok kezdési időpontokkal az Art Mozi Egyesület Facebook oldalán találhatók. A Puskin Art Moziban 19.30-tól látható premier előtt egy közönségtalálkozó keretében a Szép csendben, melyen részt vesz Nagy Zoltán rendező, valamint Major Erik, Máté Gábor és Schell Judit színészek. A vetítésre a jegyértékesítés már elkezdődött.

Egy másik különleges premier előtti jótékonysági vetítés október 18-án a Művész Art Moziban lesz. Ezen a közönségtalálkozón Nagy Zoltán rendező mellett Varga Aida pszichológus, és Könyves Krisztina pszichológus, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ifjúsági szervezete, a Yelon-chat ügyeletvezetői vesznek részt, vitatják meg a film kapcsán felmerülő kérdéseket és válaszolnak a nézők kérdéseire. A vetítés forgalmazói bevételét a Vertigo Média a Hintalovon Alapítvány számára ajánlja fel, ezzel is elismerve a szakmai szervezet áldozatos munkáját.

Werkfotó (fotó: Vertigo Média)

A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 60 éves karmesterük "bizalmas" viszonyt próbál építeni az egyik 14 éves csellista lánnyal. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállott nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja, a 14 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák. A fiatalok mellett olyan kiváló színészek szerepelnek a filmben, mint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója; Schell Judit, Jászai Mari-díjas színész, a Thália Színház művészeti vezetője; és a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófia.A film rendezője Nagy Zoltán, aki Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagy Enyhén sós című diplomafilmjét a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. A Szép csendben a rendező első nagyjátékfilmje. A forgatókönyv a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop fődíját. Operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna (Virágvölgy), vágója Kornis Anna. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzi.