Kapcsolódó anyagok

Kovács Patrícia és Sas TamásA hírek szerint e hó végére már kiderülhet, hogy valóban igent mondanak-e a sztárok, addig azonban nem publikus, hogy kikről van szó. „Még kell néhány hét, mire kiderül, hogy összeálltak-e azok a feltételek, melyekhez hozzá lehet rendelni a megfelelő színészeket.” Sas szerint fontos, hogy a színésznő számára igazi jutalomjátékról lenne szó továbbá, hogy előre meg tudja nézni, mi a szerep, hiszen a magyar változat most jelent meg DVD-n az Egyesült Államokban, több ezer példányban. A kedvező feltételek számát szaporítja az is, hogy valóban olcsó filmről van szó, kevés helyszínnel és szereplővel. A rendező elmondta még, hogy a film befejezése megmarad, hiszen ez alapvető része a történetnek. Bár az előző társaság meg akarta változtatni, a mostani partnerek nem kértek happy endet.

Mivel amerikai filmről van szó a rendezőn kívül javarészt amerikai stábbal készül majd a Szerelemtől sújtva remake, Sas elmondása szerint csupán egy-két barátját tudta becsempészni a produkcióba. A kérdésre, hogy tudatosan próbál-e nyitni Hollywood felé, vagy csak az adódó lehetőséget ragadta meg, Sas Tamás „is-is” választ adott. „Az amerikai filmgyártás egy vitatható közeg, ha összejön, hogy ott csinálhatok filmet, az mindenképpen komoly eredmény. Nagyon sok pénz van filmekre, de nagyon nehéz megszerezni. Ha sikerül egész más nagyságrendben forgathat az ember, akár az itthoni pénzek 20-30 szorosából. Persze nekem elsősorban nem a pénz kell, ezt a filmet vagy én rendezem, vagy senki. Nem eladó.”

A forgatás időpontja még bizonytalan, ezt sokszor a legnagyobb rendezők esetében sem lehet biztosan tudni. „Egyszer már volt kitűzve időpont, én a repülőn ülve arra készültem, hogy kezdünk, aztán mégsem indult el. Most nem akarom elkapkodni, igyekszem megtalálni azt a pozíciót, ami számomra a lehető legjobb.”