Március 24-én, csütörtökön lenullázzuk Pestet!- ígérik a Zero alkotói. Nemes Gyula Karlovy Vary-ban nagy port kavart filmjében egy anarchista méhész terrortámadást indít a rendszer ellen, hogy megmentse a méheket. „A Zero kiindulópontja az az elementáris düh volt, amely a jelenkori társadalmi igazságtalanság, környezetpusztítás, politikai elnyomás, és az emberiség jövője iránti aggódás volt. Csináljunk antikapitalista, globális világgazdasági rendszer elleni filmet! Célunk a provokáció volt, és egyben a szórakoztatás, a térdcsapkodós vígjáték. Komoly gondolatokat csak humorral lehet elmondani.” – vallja a rendező.

Aki számára fontos a hagyományos, igazi mozi-élmény, a Kinoba váltson jegyet a Zerora, ott – és csak ott - ugyanis 35 mm-es kópiáról vetítik majd Nemes egyedi alkotását. Aki elmélyült beszélgetéssel szeretné kombinálni a csütörtök estét, a Művész moziba menjen, ahol a 18 órai vetítés után találkozhat a rendezővel, és a film főszereplőjével, Kovács Krisztiánnal. „Krisztián az alteregóm. Egy pillanatra se éreztem, hogy játszana. Ő egyszerűen maga A Hősünk. Ezért tudta végig játszani teljes azonosulással a főszereplő négy metamorfózisát. Számos életveszélyes helyzetet is bevállalt, és hagyta, hogy kopaszra borotváljuk, majd hatalmasra növesztette a szakállát. Ekkor sokan megállították Afrikában, hogy nagyon hasonlít valakire. Na, hogy is hívják… Jézus Krisztus! Önkéntelenül ráéreztek az afrikai rész evangéliumi áthallásaira.”- nyilatkozta Nemes Kovács Krisztiánról, akit különben első filmje, az Egyetleneim főszerepében is láthattunk.

A bulizni vágyóknak csütörtökön 21 órakor a Toldi mozit ajánljuk, ahol a nyíltkörű díszbemutatón a teljes stábbal találkozhat a közönség. A vetítés után 22:30-tól Zero-buli: lesz Ricsárdgír minikoncert, DJ Rév Marci, Vidra Vera, VJ Mikulán és a film zenei világát hűen tükröző csehszlovák-afrikai youtube diszkó.

Közel kilenc év munkájának végeredménye kerül csütörtökön a nézők elé. „A Zero-t nemcsak rendeztem, de a producere, sőt, a forgalmazója is vagyok. A legbüszkébb nem arra vagyok, hogy kevés pénzből ennyire látványos filmet készítettünk: idehoztuk Udo Kiert, csatajeleneteket forgattunk, élő méhekkel dolgoztunk és elmentünk Afrikába. Ez azért jöhetett létre, mert a Zero egy kézműves film.” – nyilatkozta Nemes Gyula.