Egy méhecske berepül egy mézgyárba. A mézgyár igazgatója (Kovács Krisztián) kimenekül az erdőbe és méhész lesz. Beleszeret egy mobiltársaság igazgatójának lányába (Martina Krátká). A méhei kihalnak egy közeli mobiltorony miatt. „Nem lesz, aki a növényeket beporozza. Egy év múlva kihalnak a növények. Nem lesz mit enni az állatoknak. Két év múlva kihalnak az állatok. Nem lesz mit enni az embereknek. Három év múlva kihal az emberiség. Mentsük meg a méheket! Bosszút állunk a méhek gyilkosain!” – gondolja.  A szerelmesek gerillaakciókat hajtanak végre a méhek megmentésére. Megszüntetik az áramot, a fűtést, a benzint, a mobiltelefont és az internetet. A harc nemzetközi forradalomba csap át.

A ZERO Kovács Krisztián, Martina Krátká, Udo Kier, Tóth Orsi, Nemes Jeles László, Szirtes András, Lénárt István Lavro Ferenc, Mohamed Maiga és Dicko Jibrilla főszereplésével készült. A világ urát alakító Udo Kiert olyan filmekből ismerheti a közönség, mint a Penge, az Ace Ventura vagy az Armageddon. Forgatott továbbá Gus van Santtal (Otthonom, Idaho), és Lars von Trierrel (A nimfomániás, Melankólia), valamint több magyar filmben (Jancsó Miklós -Magyar rapszódia, Allegro barbaro, Bódy Gábor - Katonák, Krétakör Psyché és Nárcisz). A Zeróban magyarul beszél.

A filmben többek között felbukkan a 95 éves Lénárt István, az ötvenes évek legendás gyártásvezetője, a vajdasági Lavro Ferenc - aki a valóságban négy háborút is végigharcolt a jugoszláv háborúban – valamint az Oscar-díjas rendező, Nemes Jeles László (Saul fia) is. A film számos jelenetét Burkina Fasóban forgatták, és a fulani törzs két tagja, Mohamed Maiga és Dicko Jibrilla is szerepelnek benne.

A film zeneszerzője Márkos Albert, az Argo zenekar frontembere és csellistája vidám, balkános zenét komponált, amihez jól illeszkedik  a cseh Kopir Rozsywal Bestar zenekar, akik a szerelmi jeleneteket kísérik. A Zero operatőre Dobóczi Balázs, a vágó Politzer Péter. A film magyar-cseh-német koprodukcióban készült. Producere Nemes Gyula, koproducerei Angelusz Iván, Jiri Konecny, Eike Goreczka és Durst György. A filmet a rendező cége, az Absolut Film Studio mutatja be saját forgalmazásban.

“Komédiánk egy terroristáról szól, aki egymaga átveszi az uralmat és egy igazságosabb világot próbál létrehozni. De a világmegváltás szentesíti-e az eszközöket? Erről szól a film. Nem a megoldást kerestük, hanem kérdéseket akartunk feltenni a nézőknek.” – nyilatkozta  a Zero kapcsán a rendező, aki Karel Vachektől és Věra Chytilovától tanulta a filmes mesterséget. Nemes Gyula a prágai FAMU-n diplomázott filmrendező szakon, rövid- és dokumentumfilmek rendezését követően, 2006-ban készítette el Egyetleneim címmel első játékfilmjét, amelyet a velencei filmfesztivál Kritikusok Hete meghívott a programjába. A Letűnt világ című, a Kopaszi gát átépítéséről készített alkotása, 2008-ban megnyerte a legjobb dokumentumfilmet illető Kristály Glóbusz díjat Karlovy Varyban.

Íme a trailer: