Emlékeztetőül: A feleségem története Füst Milán azonos című regényéből készült magyar, német és olasz koprodukcióban, Gijs Naber alakítja Störr Jakab hajóskapitányt, aki féltékenységtől sújtva, egy másik férfival (Louis Garrel) viaskodva hadakozik Lizzy szerelmért. A női főszereplőt a francia világsztár, Léa Seydoux alakítja.

Az első részletben egy olyan mágikus pillanatnak lehetünk tanúi, amelyet csak egy régivágású, romantikusan hömpölygő regényben tud elképzelni az ember. Legalábbis ilyen megnyerő komolysággal előadva. Störr egy fogadás következtében ismeretlenül áll Lizzy elé, és szinte az első mondatával megkéri a kezét.

 

A második klipben finoman összezörren a két férfi, kalandregényekbe való megnevezésekkel sértegetik egymást. Füst Milán eredeti szövegében Störr így reagált Dedin fellépésére: "Nem vagyok én, kérem, tengeri medve, aminthogy ön sem szárazföldi patkány."

 

Az utolsó részletben egy szó sem hangzik el, de így is rengeteg minden történik. Seydoux évődve, apró csintalanságokkal és huncut pillantásokkal próbálja magára irányítani Najber figyelmét, de ezzel csak azt éri el, hogy felidegesíti a férfit.

 

Ilyenkor mindig az a kérdés, érdemes-e előre belelesni a várva-várt filmbe, vagy maradjon meg minél több részlete meglepetésnek. A döntés meghozatalához talán segítséget ad, hogy A feleségem története 169 perc hosszú, tehát még bőven lesz mit felfedezni a mozik sötétjében. Illetve az is fontos, hogy még két és fél hónapot kell várni a bemutatóra, Magyarországon szeptember 23-án debütál a film. A cannesi-i fesztiválon részt vevő szerencsés kevesek július 14-én nézhetik meg, aznap tartják A feleségem története világpremierjét.