Álmodozhat a rendező fesztiváldíjakról, de location scout nélkül nem lesznek meg azok a helyszínek, amik hiteles és emlékezetes hátterét adják a jeleneteknek. "Amikor meglátta a rendező, majdnem sírva fakadt, annyira szép volt aznap" - meséli A martfűi rém location scoutja, Molinár István az általa megtalált homokos folyópartról. Ha a helyszínvadász befejezte, utána jön el a location manager ideje, "ő teremt az álomból valóságot".


A Filmalap nemrég indult videósorozata kevésbé ismert, de a munkafolyamat szempontjából elengedhetetlen filmes szakmákat mutat be. A location manager mellett az art director és a rendezőaszisztens munkájával ismertet meg a Filmesgyakornok. A részeket a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai készítették el.


Kíváncsiskodóknak, a filmvilág szerelmeseinek és munkakeresőknek egyaránt ajánljuk ezt a sorozatot, amely a jővőben további részekkel fog bővülni. A Filmesgyakornok honlapja rendkívül informatív, egy színes és interaktív ábra mutatja be a filmszakma hierarchikus felépítését az állatidomártól a best boyon át a rendezőig.