Napi rendszerességű tesztelés, szigorú biztonsági szabályok, hermetikus elzártság a külvilágtól - a covid-világjárvány időszakában zajlott forgatások kihívásairól számos cikkünkben számoltunk be a filmipar szereplőinek tapasztalatai alapján, de először esik szó olyan filmről, amit kifejezetten ezek a nehézségek ihlettek.

Judd Apatow legújabb vígjátéka egy ilyen forgatási szituációt a végletekig fokoz: egy csapat színész a Cliff Beasts 6 című akciómozi felvételeire érkezik egy angliai kastélyba. Mivel odakint éppen csak kitört a koronavírus, a stáb a külvilágtól teljesen elzárt, "járvány-buborékban" kénytelen dolgozni. A meta-humorral teli előzetes szerint az összezártság és a zöld háttér előtti ugrálás hamar a szereplők agyára megy.

A buborék olyan ismert sztárokat vonultat fel, mint Pedro Pascal (A mandaloriai), Karen Gillan (Jumanji, A galaxis őrzői) és David Duchovny (X-akták, Kaliforgia), akiknek rutinos komédiások (Keegan-Michael Key, Kate McKinnon, Fred Armisen, Peter Serafinowicz) is asszisztálnak. 

A buborék stílszerűen a bolondok napján, vagyis április 1-jén érkezik a Netflixre.