Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés és bosszútörténet, melynek főhőse a szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi (Blahó Gergő). Miután imádott nagyapja (Jordán Tamás) egy lelketlen, 'unokázós' csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. 

A most megjelent hosszú előzetes további részleteket árul el a történetről. Kiderül, hogy a csalást nem csak egy ember, hanem minimum egy kétfős csapat végzi, melynek egyik tagja egy fiatal nő, és fontos szerepet játszik az átvert nagypapa kedvenc karórája is, amit a pénzzel együtt szintén elcsalnak tőle. Ennek az órának is megpróbál a nyomára akadni az unokája, aki közben egyre közelebb kerül a kolléganőjéhez (Döbrösi Laura).


A film forgatásán mi is kint jártunk, ahol az alkotók erről a tipikusan magyar bűncselekményről, a sötét hangulatról és a karakterekről meséltek. Az unoka rendezője és forgatókönyvírója Deák Kristóf, producere Zákonyi S. Tamás, operatőre Maly Róbert. Blahó Gergely, Jordán Tamás és Jászberényi Gábor mellet Pogány Judit, Bárdos Judit, Döbrösi Laura, Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri is látható lesz a filmben. Az unoka 2022. január 6-án kerül a mozikba, a Fórum Hungary forgalmazásában.