„A Zanox műfaji alapokon nyugszik, ugyanakkor feszegeti is a határokat, hogy élvezetesen térjen el ezektől.” – mondja a rendező. A 19 napos forgatás jelentős része Dunaújvárosban és Komlón zajlott, majd a munkálatok utolsó szakaszában az alkotók Budapestre érkeztek, ahol egy látványos bulijelenettel zárták a film felvételeit. 

A főszerepeket a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem színművészeti szakán idén diplomázott Bálint Előd, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Erdős Lili alakítja. A további szerepekben többek között Hatházi András, Sólyom Katalin, Máhr Ágnes, Dráfi Mátyás, Vasvári Emese, Danis Lídia, Hozák Kevin, Radvánszki Ronett, Vilmányi Benett láthatóak.

Az alábbi videóben a film két főszereplője mutatja be sajátosan a karakterét, belelátunk üldőzös és bulijelenetekbe is, és elhangzik egy rap szám is, amit a film címe ihletett.


Azon dolgozom, hogy ez egy mozgalmas és pörgős film legyen.” – mesélte nekünk a forgatáson Baranyi Benő. A főszerepet alakító Bálint Elődről így mesélt: „Mindenki ismeri azt a típust a filmekből, hogy egy jóképű fiú vagy egy csinos lány eljátssza, hogy egy szorongó szerencsétlen, aztán lekerül róla a szemüveg, és hirtelen csoda szép lesz és laza. Ehhez képest Előd szemüveg nélkül is el tudja játszani mindkettőt.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások operatőre Gajdics Dávid, vágója Kis André. A Salamandra Film gyártásában, Romwalter Judit és a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel, az utómunka koordinációját Oskó-Szabó Csaba koproducer, a marketinget Sümeghy Claudia executive producer segíti.

A film bemutatóját 2022-re tervezik az alkotók.

Címlapfotó: Rumann Gábor