A Képen kívül eddigi részeiből többek között megtudhatjuk, hogy milyen négy alapkategóriából kell vizsgáznia egy kaszkadőrnek, mi az igazán jó jelmez titka és hogyan kerül egy art director egy fantasy film díszletéből egy űrhajó belsejébe. A szakmákat bemutató rövidfilmek a múlt felvillantása mellett a mozgóképes pályaorientációban is segítséget nyújtanak azok számára, akiket érdekel a filmes világ.

Látványtervező, Art Director, Berendező: Varga Judit

Varga Judit szerint: „Egy jó díszlethez hozzátartozik, hogy a film minden más részét is kiemeli és aláírja.

Kaszkadőr: Piroch Gábor

Voltam utas, katona, hulla” - sorolja Piroch Gábor.

 

Jelmeztervező: Szlávik Julia, Szakács Györgyi

Úgy kell tervezőként gondolkozni, hogy nem csak moziban fogják azokat a mozgóképes anyagokat vetíteni, hanem streaming szolgáltatók palettáján is meg fognak jelenni, mindenféle monitorokon, és simán lehet, hogy ezt valaki otthon nézi és bármikor megállíthatja, bármikor kikockázhatja, bármikor belenagyíthat, tehát nem lehet tévedni!” - véli Szlávik Julia.

„Sokszor akkor jó a jelmez, ha észre sem veszik. Tehát nagyon ügyesen kell a jelmeztervezőnek dolgoznia, hogy az ő elvárásai szerint is jót csináljon, de ne tolja magát a színész elé” - mondja el Szakács Györgyi, akivel a közelmúltban mi is interjúztunk.

A Képen kívül kéthetente jelentkezik új adásokkal, amelyeket ezen a playlisten lehet megtalálni.

 Forrás: NFI