Jennifer Lawrence kisebb szünetet iktatott be a színészi karrierjébe, 2022 februárjában megszületett a gyermeke, a 2019-ben megjelent X-Men: Sötét Főnix óta mindössze egyetlen filmben, a Ne nézz fel! című szatírában szerepelt. Ez most meg fog változni, ismét több Lawrence-t fogunk kapni, többek között Paolo Sorrentinóval és Adam McKayjel is egy-egy új filmen dolgoznak, az első fecskeként érkező Causewayben pedig egy PTSD-ben szenvedő háborús veteránt alakít, akinek nagy nehézséget jelent a visszailleszkedés a civil életbe.

 

A hadmérnöknek az Afganisztánban szerzett agysérülés után újra kell tanulnia járni és tréningeznie kell a memóriáját. A gyógyulási folyamat azután is folytatódik, hogy visszatér a főszereplő szülővárosába, New Orleansbe, ahol a gyerekkorával kell számot vetnie. Közben mély barátság szövődik közte és egy autószerelő között, akit Brian Tyree Henry alakít. Őt legutóbb a nyáron, A gyilkos járat egyik mellékszerepében láthattuk a moziban.

Lawrence alakítását dicséretekkel halmozták el a torontói premier után, így esélye nyílt arra, hogy ötödszörre is Oscarra jelöljék. A négyből egy jelölést váltott díjra, 2012-ben a Napos oldal főszereplőjeként kapta meg az aranyszobrot. A Causeway-t az eddig színházi rendezőként dolgozó Lila Neugebauer jegyzi, a film november 4-én kerül fel az AppleTV+ kínálatába.