Valamikor az 1980-as években egy fiatal pár, Maci és Nyuszi az álmaik otthonába, az erdő közepére költözik egy kis házikóba. Családot szeretnének alapítani az idilli, ám elzárt környezetben. Ahogy a Korai mennyegző friss előzeteséből is kiderül, a baba a kelleténél egy hónappal hamarabb akar kibújni, az aggódó apa pedig hiába tesz meg mindent, csak nem sikerül eljutniuk a kórházba.

Mivel a kocsi leffulad, Maci elindul orvosért. Láthatjuk, hogy útját lépten nyomon akadályok keresztezik, de aztán sikerül egy lovat szereznie. A férfi fejben már az esküvőig eltervezte a születendő kislánya életét, most viszont a valóságban és a felsejlő, lehetséges jövőben is szembe kell néznie az elvesztésével.

A mindenre elszánt apát Fándly Csaba, a kaposvári Csiky Gergely színház művésze alakítja, várandós feleségét a szintén első nagyjátékfilmes Trill Beatrix, jövőbeli lányukat pedig Német Klára, a kaposvári egyetem színészhallgatója játssza. Egy meglepetés szerepben feltűnik Koltai Róbert is.

Vékes Csaba (Hetedik alabárdos) és Olt Tamás tévéfilmje a Csiky Gergely Színház előadásának szabad adaptációja, amely egy feledésbe merült hagyományt elevenít fel - erről, a mai szemmel kissé bizarr népszokásról és a kaposvári helyszíneken zajlott forgatásról Vékes Csaba rendező és a három főszereplő itt mesélt nekünk bővebben.

A Korai menyegző a Csiky Gergely Színház és a Blue Duck Arts produkciójában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, és egyike azon tévéfilmeknek, amelyek a Nemzeti Filmintézet színházak és filmes összefogását támogató pályázatának keretében jöttek létre. A film egyelőre fesztiváloztatás alatt van, ez után lehet majd televízióban látni, 2022 második felében.

Cmlapkép: Fándly Csaba a filmben / Fotó: Luthár Kristóf