A cím alapján azt várhatnánk, hogy Sorrentino legújabb, The Hand of God filmje Diego Maradonáról fog szólni, pedig az Isten kezének nevezett focilegenda csak érintőlegesen kap szerepet a történetben, amelynek főhőse valójában a rendező fiatalkori alteregója. Napjaink legünnepeltebb olasz filmese Nápolyban nőtt fel, és 16 évesen nagy álma teljesült, amikor elutazhatott Toszkánába, hogy megnézze a nápolyiak mérkőzését a helyi csapattal, ahol példaképe, Maradona játszott. Csakhogy aznap este otthon szülei halálos szén-monoxid mérgezést kaptak. Sorrentino harminc évvel később filmet készített arról, milyen kihatással volt életére a fiatalon átélt tragédia.

Az előzetes alapján a The Hand of God persze nem egy búsklakodós dráma lesz, hanem épp ellenkezőleg: a rendezőre jellemző módon sokkal inkább tűnik az élet fenséges pillanatait megragadó és a mozi varázsát ünneplő alkotásnak. A napfényes Nápolyban játszódó film árvaságra jutott főhőse, Fabietto (Filippo Scotti) a fájdalmát láthatólag a mozin és a filmezésen keresztül dolgozza fel. És természetesen ott van neki Sorrentino filmjeinek állandó szereplője, Toni Servillo is.

A The Hand of God-ot szeptember 2-án mutatják be a velencei filmfesztiválon. A Netflixen december 15-én válik világszerte elérhetővé.