Szeptember 13-án, hétfőn érkezik a Jelenetek egy házasságból, a Terápia, A mi fiaink és A viszony című sorozatok révén jól ismert Hagai Levi ötrészes új minisorozata. Ingmar Bergman klasszikus svéd miniszériájának modern feldolgozásában Oscar Isaac (az HBO Mutassatok egy hőst! című sorozatából) és a Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza című filmért Oscar-díjra jelölt Jessica Chastain alakítják a főszerepeket.

Az eredeti sorozat által boncolgatott kérdéseket lebilincselő módon újravizsgáló ötrészes miniszéria egy jelenkori amerikai házaspár szemüvegén keresztül elmélkedik a szerelemről, a gyűlöletről, a vágyról, a monogámiáról, a házasságról és a válásról.

Mira (Jessica Chastain) egy techcég magabiztos, ambiciózus igazgatója, akit nem elégít ki a házassága, míg férje, az intellektuális és alkalmazkodóképes filozófiaprofesszor, Jonathan (Oscar Isaac) kétségbeesetten igyekszik érintetlenül megőrizni a kapcsolatukat.

 

A Jelenetek egy házasságból mindvégig Jonathan és Mira sokrétű személyiségét tanulmányozza: végső soron mindketten tudják, hogy a házasságukat nem egyetlen esemény vagy hiba dönti romba. Az eredmény egy radikálisan őszinte sorozat, amely a közönség számára betekintést enged két, a gyűlölet és a szeretet érzése között szétszakadó ember magánbeszélgetéseibe.

A sorozat első része magyar felirattal szeptember 13-tól elérhető az HBO GO-n és az HBO-n.

Forrás: HBO