Május 26-án, az őszödi beszéd 15. évfordulóján motoros futár vitte több szerkesztőségbe az Elkxrtuk rövid előzetesét pendrive-on, közel fél évvel később pedig megérkezett a hosszú trailer is. A másfél perces, csak zenei aláfestést tartalmazó teaser után az új előzetesben nemcsak drámaivá fokozott zenét hallunk, hanem a szereplők közt lezajló konfliktusokba és politikai izgalmakba is belekóstolhatunk, sőt, még archív felvételeket is láthatunk Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök televíziós szembesítéséről.

A szinopszis szerint amikor Réka (Bánovits Vivianne) rájön, hogy a főnöke (Bokor Barna) részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy ezzel jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll az MTV-nél újságíró-gyakornokként dolgozó szerelmével (Mózes András), és nyomozni kezd, de mivel lebukik a főnöke előtt, mindketten egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak. Miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe, hanem az életük is.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a 800 millió forintos költségvetésből készülő Elkxrtuk producere Kálomista Gábor, a rendező az angol származású Keith English, a forgatókönyvet Bendi Balázs írta. A film főszerepét a Drága örökösökből ismert Bánovits Vivianne és Mózes András alakítja, utóbbi a Pappa piából lehet ismerős. További szerepekben Bokor Barna, Gubás Gabi, Bede-Fazekas Szabolcs,Trill Zsolt, Szőke Richárd, Csőre Gábor, Zayzon Zsolt, Nagy Viktor, Jánosi Ferenc, Kékesi Gábor. A film október 21-től látható a hazai mozikban.