A két perces előzetesben nem sok szót váltanak, a feliratok és a bevillantott képek azonban egyértelművé teszik, hogy 2006-ban, az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni órákat és napokat látjuk. A történet szerint a közvéleménykutatót alakító Bánovits Vivianne oknyomozásba fog, miután megtudja, hogy a főnöke részt vett a beszéd kiszivárogtatásban. 

Párbeszéd helyett drámai zenére ugrálunk a helyszínek között – bevillan a régi MTV-székház, egy szerkesztőség, egy rendőrség, egy luxusvilla (feltehetően valamilyen magas pozíciójú vezető háza) és a székház-ostrom képei – de a hangsúly nagyjából mindig a lányon van, ő az összekötő kapocs, a történet abszolút főszereplője. A feliratok szerint a film ‘megtörtént események alapján’ készült, kérdés, hogy vajon konkrét politikai szereplők feltűnnek-e majd az Elkxrtukban, vagy végig a háttérben fognak maradni. 


Ahogy a legutóbb beszámoltunk róla, a 800 millió forintos költségvetésből készülő Elkxrtuk producere Kálomista Gábor, a rendező az angol származású Keith English, a forgatókönyvet Bendi Balázs írta. A film főszerepét a Drága örökösökből ismert Bánovits Vivianne és Mózes András alakítja, utóbbi a Pappa piából lehet ismerős. További szerepekben Zayzon Zsolt, Szikszai Rémusz és Trill Zsolt lesz látható.

A film előzetesét ma reggel több budapesti szerkesztőségbe pendrive-on hozta el egy motoros futár, ezzel is megidézve a 15 évvel ezelőtti eseményeket. A producer szerint a film bemutatóját a 2022-es országgyűlési választások elé időzítik.