hír

Elindult a Valami Amerika 3 forgatása

Június 17-én, szombaton Herendi Gábor rendező elkezdte forgatni a Valami Amerika 3 című nagyjátékfilmjét. A tervek szerint a forgatás 35 napig,…

tovább

hír

A Testről és lélekről fődíjas Sydneyben

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje nyerte meg vasárnap a Sydneyi Filmfesztivál fődíját, ahol 11 alkotás versengett a legjobb film díjáért.

tovább

hír

A Jupiter holdja ott lesz Karlovy Vary-ban

Mundruczó Kornél Cannes-ban versenyzett filmje ott lesz a június 30. és július 8. között megrendezett Karlovy Vary Filmfesztivál műsorán is.

tovább

hír

My Street: Felhívás dokumentumfilmeseknek

A cseh DAFilms CZ és a Zöld Pók médiaműhely felhívást hirdet rövid dokumentumfilmek készítésére a dokumentumfilmezés iránt érdeklődő szakmabeliek és…

tovább

hír

Magyar kisfilm Palm Springs-ben

A Grand Prix című kisjátékfilmet idén egyedüli magyar alkotásként beválogatták a Palm Springs ShortFest versenyprogramjába.

tovább

hír

DVD sorozat és nyári programok a Filmarchívumtól

Dargay Attila két rajzfilmjével és Bódy Gábor Psyché-jével indul újra a Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívum DVD-sorozata.

tovább

hír

Készül a Vad Magyarország 2

Török Zoltán a nagysikerű Vad Magyarország – A vizek birodalmát követően a Hortobágyon élő vadlovakról forgat egész estés természetfilmet.

tovább

hír

Leforgatta új filmjét Ujj Mészáros Károly

A Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly a napokban fejezte be második mozifilmje, a X. 45 napos forgatását. A fordulatokban gazdag,…

tovább

hír

Nemes Jeles elkezdett forgatni

Az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László 2017. június 12-én elkezdte forgatni Sunset című második nagyjátékfilmjét a Filmalap…

tovább

hír

Megjelent a júniusi Filmvilág!

A naptári nyárral együtt érkezett a legújabb júniusi Filmvilág, melynek címlapján Mundruczó Kornél Cannes-t is megjárt varázslatos menekült-filmje,…

tovább

Fekete pont

Szimler Bálint első nagyjátékfilmje a hazai poroszos oktatási rendszer hétköznapi kudarcain keresztül mutat rá azokra a beidegződésekre és komplexusokra, amik össztársadalmi szinten is nehezítik az életünket.

Ha a szolidaritás tantárgy lenne, biztosan megbuknánk belőle

Minél boldogabb országban élsz, annál kevésbé érted ezt a filmet

Filmhu podcast #98: Szimler Bálint és Osváth Gábor

a teljes dosszié
 
hirdetés

Január 2.

Az Egy nap rendezőjének második nagyjátékfilmje a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, a Biennale College – Cinema szekcióban mutatkozott be. Szilágyi Zsófia filmje egy válásból fakadó költözés történetét mutatja be.

Szilágyi Zsófia költözős filmjét is díjazták a 20. CineFesten

Csoda, ha a rendező és a producer még szóba áll egymással Velencében

Elváltnak lenni sokkal jobb, mint nem - Megjött Szilágyi Zsófia új filmjének előzetese

a teljes dosszié

Kardos Sándor szabadegyeteme

Vizualitás, verbális vizualitás, képelemzés, színdramaturgia, technikai művészetek, célfotókamera, színelmélet… Kardos Sándor a METU-s tanítványainak írt tanulmányának részei nem alkotnak zárt rendszert, a képalkotás elméleti és fogalmi feltételeiről való gondolkodás nagyon különböző útjait próbálják integrálni.

Kardos Sándor nyári egyeteme: Kontár-hű ábrázolás

Kardos Sándor nyári egyeteme: A Szaturnusz gyűrűje

Kardos Sándor nyári egyeteme: Az emberiség kimeríthetetlen tartalékai - Első rész

a teljes dosszié

Rendezőnők a magyar filmtörténetben

Nők, akik áttörték az üvegplafont, és rendezőkké tudtak válni a sokáig férfiak uralta magyar filmszakmában. Honnan jöttek ezek az úttörő nők? Hogyan jutottak el az első filmjükig? És hogyan folytatódott a pályájuk? Szederkényi Olga exkluzív portrésorozata a kezdetektől a rendszerváltásig új megvilágításba helyezve vizsgálja a magyar filmtörténetet.

Dr. Balázs Mária, aki öt percig gondolkodhatott, hogy lesz-e ő az első magyar filmrendezőnő

Filmhu podcast #88: Szederkényi Olga és a magyar filmrendezőnők

Riedl Klára, a filmrendezőnő, aki “magyar népi filmmel” futott be 1939-ben

a teljes dosszié
 
hirdetés
 
Nem félek. Már nem kell pelus.

(utolsó mondat) / 2012

Oszd meg! Az összes idézet