Ezek között egy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató étterem életéről és az ott dolgozó emberek bemutatásáról szól majd az a vígjáték, a Nino bárkája,  amelynek forgatókönyvtervét Marurszki Balázs írja, és amelyet Miklauzic Bence rendez majd.

Szabó Szonja és Háy János Házasságon innen és túl című házasságdrámájának forgatókönyve Háy János azonos című novellafüzére és drámája alapján készül. Dóka Péter és Petrik András A kék hajú lány című ifjúsági film forgatókönyvén dolgozik, Kovács Erzsébet és Benedek B. Ágota Rejtély címmel Kovács Erzsi életéről készülő filmhez ír forgatókönyvet, amely filmbéli műfaját tekintve zenés dráma lesz, humorral és romantikával kevert szerelmi- és karriertörténet.

Köbli Norbert, A berni követ sikeres tévéfilmjének forgatókönyvírója egy nagyon érdekes történet feldolgozásának lát neki A Guszev-ügy megírásával. Dér András egy újabb 1956-os történeten dolgozik Egy papgyilkosság anatómiája címmel, Pozsgai Zsolt pedig a Tisza István egykori miniszterelnök életéről szóló Négy lövés/A vasgróf című filmterve fejlesztésére kapott támogatást. Bolond Istók kosztümös életrajzi drámáját Hegedűs Georgina adaptálja, és Simon Judit a támogatás révén az "Én vagyok Szent Györgyi" című televíziófilm alapját készíti el. Breier Ádám és Körösényi Dániel A Mister címmel, sporttörténelmi drámát ír a magyar futballtörténet őskoráról, amely az eddig kevésbé ismert Stobbe Ferencnek az életét dolgozza fel. Nagy Viktor Oszkár pedig Mégis élsz barackvirág címmel önéletrajzi drámát alkot, amely Császár Mária azonos című könyve alapján készül.

Az elmúlt négy évben a médiatanács ezen a pályázaton 56 forgatókönyv elkészítését támogatta több, mint 73 millió forint értékben.
A grémium döntése alapján a RoboCup nemzetközi robotépítő verseny magyar résztvevőiről készülő filmhez 1,2 millió forintot kap Berta Enikő az Escher Károly-pályázat legújabb fordulójában.
    
(Forrás: MTI, NMHH)