A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál szakmai napjának keretén belül megrendezésre kerülő pitchfórum célja, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film -és sorozatterveik bemutatására, valamint, hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket.

A forgatókönyv-pályázat 12 döntőse az eseményen előadja filmtervét. Mindenkinek 5 perce lesz arra, hogy meggyőzze a filmes szakemberekből és gyerekekből álló zsűrit, valamint a közönséget a filmtervéről. A filmes szakma szűri, amelynek tagjai Fonyódi Tibor, az NFI Forgatókönyv Fejlesztési Igazgatója, Ternovszky Béla animációs rendező, az NFI Televíziós Döntőbizottság tagja és Divinyi Réka forgatókönyvíró, részletes visszajelzést ad a projektekről. A fődíjról, a legjobb filmtervnek járó 300.000 forintról a gyerekzsűri dönt. A közönség szintén megválasztja a kedvenc projektjét, ami Aranymókus-díjat nyert.

Az I. Gyerek-és Ifjúsági Film Pitchfórum döntősei:

 

Bábel Antónia: Galádka rémtettei / animációs sorozat

Dávid Ádám: Millenium expressz / nagyjátékfilm

Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon / animáció

Goldberg Emília: Vácz Irénnek vége / nagyjátékfilm

Kenéz Ágoston: Panelsámán / nagyjátékfilm

Kerékgyártó Yvonne: A kékhajú lány / nagyjátékfilm

Kertész Erzsi: Ludmilla / animációs sorozat

Kolozsi László: Mnémoszüné2020: A Hold emlékei / nagyjátékfilm

Porpáczi Zoltán: Mesék lepkeszárnyon / animációs sorozat

Rádóczy Zsuzsi: Válogatott jó barátok / animáció

Szeiler Péter: Két szomszéd ház / nagyjátékfilm

Vörös András: Képzeld el! / nagyjátékfilm

A Cinemira szakmai napjának időpontja 2020. szeptember 25., helyszíne a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Nagy Auditóriuma. A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött, amit szeptember 20-ig lehet elvégezni itt

Forrás: Cinemira