A rendező most éppen egy a kémsorozathoz hasonló nagyságrendű terven dolgozik, és a Zorró filmek következő darabját, Legend of Zorrót forgatja. Ő készítette az állarcos mexikói hős korábbi, 1998-as darabját a The Mask of Zorrót is. Ezen kívül a Golden Eye-ban Campbell mutatta be Pierce Brosnant, mint az új szuperkémet.

Brosnan bejelentett, hogy nem fog James Bondként visszatérni a vászonra, így Campbellnek új színészt kell találnia. Sem az MGM, sem a producerek nem kommentálták, hogy milyen terveik vannak az új 007-es ügynökre vonatkozóan.

A filmmel kapcsolatban más rendezők is szóba kerültek, például Paul McGuigan, aki korábban Wicker Park forgatását irányította, és Matthew Vaughn, aki Guy Ritchie-nek volt hosszú időn át munkatársa, és rendezőként ebben az évben mutatkozott be a Layer Cake című brit thrillerrel.

Campbell első, 1998-as The Mask of Zorróját, amelynek Antonio Banderas és Catherine Zeta-Jones volt a főszereplője, követte két másik munka, a Vertcal Limit 2000-ben és a Beyond Borders 2003-ban.

Az MGM egyelőre titkolózik az új James Bond-darabbal kapcsolatban. Azt azonban elárulták, hogy a forgatókönyv inkább a korai kémsztori felé hajlik és kevesebb, az utóbbi időszakra jellemző akciófilmes elemmel van feldúsítva. A forgatókönyvíró-páros Neal Purvis és Robert Wade készítette a széria két korábbi, a Hallj meg máskor és A világ nem elég című darabját.

A kémtörténet-sorozat a legtöbb bevételt hozó széria azzal, hogy eddig 3.8 milliárd dollárt „termelt” a pénztáraknál.