Árpa Attila csütörtöki sajtótájékoztatóján meglepő őszinteséggel számolt be a folytatás elkészítésének nehézségeiről. Elmondta, hogy eredetileg önálló filmként tervezték az Argót, folytatásra nem gondoltak, azonban a rajongók „kikövetelték” a második részt. Ennek létrejöttét segítette, hogy az első rész eredetileg tervezett egyiptomi zárójelenetét pénz hiányában nem forgatták le, így amikor Balog Tibi az utolsó jelenetben felveszi a telefont, szinte adott volt a folytatás kiindulópontja. Árpa elmondása szerint hamar világossá vált számára, hogy az Argo 2 is csak Balog Tibi bandájára épülhet, hiszen az első filmben is az ő hármasuk működött a legjobban, és a rajongók a „70 éves magyar akcióhőst” akarják látni a vásznon.

A 2008-ra elkészült első forgatókönyv nem lett elég jó, ezért végül „kidobták”, és bár a második változat összeállt már 2010-ben, az azóta megszűnt MMK-tól nem sikerült támogatást szerezni rá. Ezért a tengerentúlon ismert közösségi finanszírozással próbálkoztak, ám ezzel mindössze a tervezett büdzsé egyhatodát sikerült előteremteni. A Filmalap képviseletében megjelent Divinyi Réka elmondta, hogy részükről a kezdetektől magasak voltak az elvárások, és támogatták az Argo 2 elkészültét, de a forgatókönyv eredetileg túl hosszú volt és túl sok, egyébként jó ötletet tartalmazott. A film végleges költségvetése 434 millió forint, ebből nagyságrendileg 300 millió a Filmalap támogatása.

argo600

Bicskey Lukács Psychóként (forrás: Facebook)

A Balog Tibit alakító Kovács Lajostól megtudtuk, hogy a 35 napos forgatás fizikailag igen megterhelő volt, többek közt a Nógrád megyében forgatott látványos akciójelenetek egyikében egy égő ház tetejéről kellett leugraniuk Tysonnal (Kiss József) és Bodrival (Scherer Péter). Oszter Sándor arról beszélt, hogy az egyik jelenetben magasból ejtették rá egy mozgó teherautó platójára, ezt végül kaszkadőr nélkül vették fel. A producer, Árpa József gyorsan hozzátette, hogy a forgatás során csak egy-két veszélyesebb jelentben kellett a színészeknek közreműködni.

Az első filmben fejbelőtt Tyson visszatérésére két változatot mérlegeltek, az egyik a Dallasból ismerős álom-megoldás, a másik szerint pedig Tyson agya annyira kicsi, hogy a golyónak esélye sem volt komoly kárt okozni. Nem meglepő módon az utóbbi mellett döntöttek.