A világhírű iskolateremtő alkotásokkal együtt a legújabb műveket is műsorra tűzik Chietiben. A programban a legendás alkotások mellett, mint Macskássy Gyula Párbaja, Jankovics Marcell Küzdők-je és Rofusz Ferenc Oscar-díjas A légy című filmje, a legfiatalabb generáció munkái is láthatók lesznek, köztük Csáki László Darazsak, ludak , körtefa című májusban Oberhausenben díjazott filmje.

A magyar animációnak szentelt retrospektíven Cakó Ferenc munkáit különprogramban vetítik. A 80-as években készült nemzetközi sikert meghozó Cakó-filmekkel együtt a legutóbbi Randevú-t is bemutatják, mely az Európai Filmakadémia idei jelöltjei között van.

Az antalyai EURASIA filmfesztivál versenyprogramjába hívta meg Mundruczó Kornél Johanna című filmjét. A nagy hagyományokkal rendelkező antalyai rövidfilmfesztivál szeptember 24-én kezdődik, programját idén először játékfilmversennyel bővítik ki. A lendületesen fejlődő rendezvényhez kapcsolódóan filmvásárt is szerveznek. A rövidfilmek között Kenyeres Bálint Before Dawn című filmjét is láthatja a nagyérdemű.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.