Az eseményen összegyűlt közel száz vendéget Lovass Tibor az egyesület elnöke köszöntötte, majd Szerencsés János volt alapító, egykori alelnök vezette vissza a kezdetekhez, majd a HTOE együttműködő partnerei köszöntői következtek. A születésnaposokat üdvözölte Meszleny László a Médiatanács tagja, Rátóti Zoltán a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója és Pál Ákos a Nemzeti Filmintézet vezérigazgatója.

A helyi televíziók által alapított Nemeskürty István-díjat elsőként Dr.Kollarik Tamás vehette át.

Kollarik Tamás, Nemeskürty Harriet és Lovass Tibor

Lovass Tibor laudációjában kiemelte: "A Nemeskürty István díjat az idei esztendőben, egyben elsőként a díj történetében az a személy kapja, aki az elmúlt két évtizedben kiemelkedően értékes munkát végzett a magyar film és a helyi televíziózás szolgálatában, valamint Nemeskürty tanár úr által az egyik legtöbbre tartott tanítványa is volt egyben. A már Magyar Filmdíjjal, Speciális Filmezésért díjjal és Bánffy Miklós díjjal elismert filmes szakember, filmalkotó, a kulturális-, média- és filmes- igazgatás számos területén tevékenykedett. Filmes szakkönyvek szerzője, filmalkotó. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem docense és az NMHH elnöki főtanácsadója, volt a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) vezetője, majd a "Bűvösvölgy" Médiaértés-központ alapítója, majd első igazgatója. 2010-2019 között az NMHH Médiatanácsának tagja, amelynek keretében az 1300 kortárs magyar audiovizuális alkotást támogató – köztük az Oscar-díjjal elismert Mindenki című film - Magyar Média Mecenatúra program létrehozója, koordinátora. Az általa vezetett Mecenatúra program keretében folyamatosan segítette, támogatta a helyi televíziók munkáját, ott volt az elmúlt évtizedben szakmai rendezvényeinken előadóként, zsűritagként, szakemberként és barátként. Kollarik Tamás ma is ott áll a helyi televíziózás mellett, rá mindig számíthatunk."

A díjátadón részt vett Nemeskürty István lánya, Nemeskürty Harriet is. A HTOE díszoklevelek átadásával mondott köszönetet együttműködő partnereinek, szakmai segítőinek és támogatóinak.

Címlapkép: Kollarik Tamás, Lovass Tibor és Petzke Ferenc alelnök / Forrás: Helyi Televíziók Országos Egyesülete