Mesébe illő történet kezdete volt a 13 éves Százados Ábel számára egy családi összejövetel. Kint volt a teraszon, "jó volt a helyszín, szépek voltak a fények" - mesélte a BAMA újságírójának, és egy hirtelen ötlettől vezérelve kihívta az öccsét. Jeleneteket vettek fel, majd az összevágott kisfilmet nagybátyja javaslatára benevezték az első Magyar Telefonfilmes Fesztiválra. A 70 pályázó közül előbb a 25-ös szűkített listára került fel, majd a nemzetközi zsűri a 10 legjobb közé is beválasztotta, ami azt jelentette, hogy bejutott a cannes-i döntőbe.

Először egy szuperhősös, lassított ugrást akart felvenni Ábel, de aztán módosította a tervét, és újabb snitteket vett fel. Végül egy sokkal komolyab témát dolgozott fel a Soha című kisfilmjével: az öngyilkosság veszélyére hívja fel a figyelmet. Egy gyereket láthatunk az erkély párkányon ülni (ő Ábel 9 éves testvére, Olivér), aki a mélybe veti magát. A fekete-fehér alkotás azt kéri tőlünk, hogy figyeljünk egymásra, és akkor talán megelőzhetőek lesznek az ehhez hasonló tragédiák.

 

A Global Short Film Awards párhuzamosan fut a 72. cannes-i filmfesztivállal, a díjkiosztó gála május 25-én este a Carlton International Hotel Imperial báltermében lesz, ahol remélhetőleg elismerésben részesül a Soha. Május 22-én a World Peace & Tolerance Annual Awards Brunch nevű rendezvényen, a cannes-i Amerikai Pavilonban is levetítik a kisfilmet, ahol szintén díjazzák a legjobb alkotásokat.

Ábelt úgy jellemzi a BAMA, hogy mindig ott van a telefon a kezében, amit csak tud, felvesz. Folyamatosan fejleszti a tudását és rendező szeretne lenni. Lars von Trier és Martin Scorsese a két példaképe. A fiatal filmesről az RTL Klub rövid riportot készített, amely itt nézhető meg.