A filmet a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között történt romák elleni merényletsorozat inspirálta. A Csak a szél egy cigány család egyetlen napját mutatja be, kora hajnaltól késő éjszakáig. A film története nem kapcsolódik direkt módon a valós eseményekhez, nem követi a nyilvánosságra hozott nyomozati anyagot.

Jung Zsuzsanna, a Budapest Film Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: “2009 óta, a Csak a szél az első olyan hazai produkció, melyet cégünk képvisel a piacon. Nagyon büszkék vagyunk a közös munkára és reméljük, hogy a jövőben még számos magyar filmet mutathatunk be a hazai közönségnek, és további magyar alkotások kerülnek előtérbe a nemzetközi filmfesztiválokon.” A film április 5-én kerül a magyar mozikba.

 

Részlet a filmből

Szem előtt tartva azt, hogy a Budapest Film Kft. az igényes és értékes filmek forgalmazásán túl támogatni kívánja a fiatal tehetségeket, a múlt hét folyamán meghirdette a BuFi Forgatókönyvíró Pályázatot, amellyel a forgalmazó nem titkolt szándéka, hogy felfrissítse a forgatókönyvíró szakmát.