Három nap múlva kerül a mozikba a Szíven szúrt ország, a Kálomista Gábor producer által tető alá hozott dokumentumfilm, amely a 2009. február 8-án Veszprémben történt Marian Cozma-gyilkosságot rekonstruálja. A film két részes lesz, a nemsokára mozikba kerülő elsőben interjúk és rekonstruált jelenetek lesznek láthatóak, a második rész pedig az elkövetkezendő bírósági tárgyalás eseményeit dolgozza fel.

A film gyorsan készült el, amit a közvélemény felfokozott érdeklődése indokol. De egyfajta közéleti állásfoglalás is lesz a mű: a magyarországi közállapotokról is beszél majd, arról, hogy „ma van egy fura szokás,” a bírósági gyakorlatban, bizonyos ügyekben „nincsenek ítéletek”, tettesek szabadlábon védekeznek – erről is szól a Szíven szúrt ország, amely nem akar nyomást gyakolrolni, de határozott véleménye van.

A filmen négy rendező dolgozott (Babos Tamás, Csillag Manó, Kivés György és Vecsernyés János), Kálomista ugyanis minden munkafolyamatra a legjobbakat akarta megtalálni. Balázs Ádám Los Angelesből csinálta a film zenéjét, Víg György készítette az interjúkat. Apropó, interjúk: harmincan szólaltak meg a filmben, köztük játékosok, főügyész, a gyanúsítottak védői, Mohácsi Viktória európa parlamenti képviselő, és még sokan mások – ahogy Kálomista fogalmaz: „Mindenki megkapta a lehetőséget a megszólalásra.”

A film tehát megpróbálja feldolgozni az eseményeket, összegyűjteni a fellelhető információk lehető legteljesebb körét, és ezekből összerakni a vélt valóságot. „Nem vagyunk igazságszolgáltatás” - szögezi le a film producere, ugyanakkor felvállalja a filmből eredő állásfoglalást. Támadásoktól sem tart, ugyanakkor kifejezetten károsnak tartaná, ha a filmeseket a félelem manipulálná – épp arról szól a Szíven szúrt ország, hogy nem szabad félni. „A bíróság állapítja meg az igazságot, de szólásszabadság van.”

A nagyszámú stáb olyan színészeket rejt, mint Czapkó Antal, Csányi Sándor, Oroszlán Szonja, Pindroch Csaba vagy Szabó Simon, akiket a rekonstrukciós jelenetekben láthatunk. A film május 7-én országosan 29 moziban indul, s a várt nézőszám kapcsán Kálomista csak annyit mond, nem tudja, hányan fogják megnézni a filmet, de mindenki véleményt fog mondani a mai állapotokról azzal, ha megnézi a filmet. Amit kivételes összefogásérzés kísér: a veszprémi díszbemutatóra a Kálomista által régóta szeretett, támogatott veszprémi kézilabdacsapat is megvásárolta a belépőjegyet, ugyanis a film jegybevétele a Cozma-családot, illetve a kézilabda-utánpótlást illeti.