Rekordszámú EURIMAGES film Cannes-ban

Rekordszámú Eurimages által támogatott alkotást mutat be a május 13-án kezdődő 62. Cannes-i Filmfesztivál – tudatta a Magyar Filmunió. Az Európa Tanács strasbourg-i székhelyű filmalapja idén ünnepli 20. születésnapját. A hivatalos versenyprogramban a Vincere (IT, FR), a Das weisse Band (DE, FR, AT, IT), az Enter The Void (FR, DE, IT), Les herbes folles (FR, IT), The Time That Remains (FR, BE, IT), a Face (FR, BE, NL, Taiwan) című alkotások lesznek láthatók.


Vincere


Kész a Cozma-film első része

Szíven szúrt ország címmel elkészült a Cozma-gyilkosságról szóló film első része, a 85 perces alkotás díszbemutatóját május 7-én 19 órakor tartják az új Veszprém Arénában – olvashatjuk a Figyelőn. A veszprémi díszbemutatót követően májusban már az ország 29 mozijában fogják játszani a filmet.




Konferenciák a MediaWave-en

Hogyan szólíthatna meg több fiatalt a jazz – ez volt az egyik témája egy csütörtöki pódiumbeszélgetésnek, amelyet a MEDIAWAVE annak alkalmából rendezett, hogy a Kalligram című folyóirat legfrissebb számában tematikus összeállítás jelent meg This is Jazz mottóval. A győri csata 200. évfordulója alkalmából nemzetközi konferenciát tartottak szerdán a fesztivál nemzetközi film- és zenei fesztivál kísérőrendezvényeként a győri Polgármesteri Hivatal dísztermében. A fesztiválturizmus 2010-es évének előkészületi munkáiról, a hatékony működésről, valamint a közönségnevelés új, európai módszereiről is szó esett a Magyar Fesztivál Szövetség szerdai találkozóján, a győri Vaskakas Bábszínházban.