Edwin herceg nem lehet boldog szíve választottjával, Vereczky Szilvia primadonnával, mert édesanyja ellenzi kapcsolatukat. A szigorú anya azonban lelepleződik, mikor Miska főpincér felismeri benne a volt csárdáskirálynőt, ezért nem tudja megakadályozni a fiatalok esküvőjét.

hetvenkedo csardaskiralyno2 500
Csárdáskirálynő


2013. április 3., 19:00
- Harminckét nevem volt (1972, r.: Keleti Márton)
Még tart a II. világháború, de Ságvári Endre már felismerte a németek vereségét. Gombos-Götz ezredes segítségével fegyvereket kér a kommunisták kiszabadításához Csiszártól, az Andrássy úti laktanya parancsnokától. Az akcióban kiszabadul Judit, Ságvári tatai összekötőjének, Kálmánnak a szerelme is, akit Forrai nyaralójában helyeznek el. Forrait azonban megkínozták, és mindent bevallott, azóta figyelik. Amikor Ságvári a Budakeszi úti cukrászdában találkozik összekötőjével, a rendőrség lecsap rájuk.


Nézz bele a Csínom Palkóba!


2013. április 5., 20:00
- Csínom Palkó (1973., r.: Keleti Márton, Mészáros Gyula)
A kuruc-labanc csatározásokat megörökítő zenés kalandfilm a 18. század elején játszódik. A kuruc seregbe induló Palkó és Jankó összecsap egy labanc csoporttal, mely Jankót Koháry gróf börtönébe hurcolja. Palkó a kuruc táborban beleszeret a pozsonyi mézeskalácsos, Rosta Márton lányába, Éduskába. Rosta a főrangú labanc fogoly, Biberich bőrébe bújva látogat a lányával Koháry várába, hogy keresztülhúzza az osztrákok haditervét. Éduska titkon felkeresi Jankót, aki tüstént beleszeret. Közben az igazi Biberich kiszabadul, és kínos helyzetet teremt...

A vetítés után beszélhetés Schreiber András filmkritikussal.

Bővebb információ ITT és a filmtortenet.hu oldalon.