Somogyvári Gergő és Feszt Judit szemledíjas dokumentumfilmje, a Csempelevél részt vesz a 28 alkalommal megrendezésre kerülő szardíniai dokumentumfilmfesztivál versenyprogramjában. Az etnografikus alkotásokra koncentráló mustrát kétévente rendezik meg Nuoróban, idén szeptember 15 és 21 között versenyeznek a munkák Grazia Deledda elnevezésű fődíjért. A Lisszabonban játszódó film Nober Sanders sajátos filmlevele, mely segítségével megpróbálja felvenni a kapcsolatot a brazil őserdőben élő családjával.

 



A Holnapelőtt nyert Egerben

Villányi Dániel Holnapelőtt című filmje lett a legjobb magyar film a szeptember 6 és 12 között megrendezésre kerülő Super 8 fesztiválon Egerben. Az Ubrankovics Júlia főszereplésével készült film szinopszisa szerint egy Super8-as utazás egy lánnyal, keresztül a városon. Egy nyári nap története, amely egyszerre része egy lezáruló és egy kezdődő életnek. A tizenegy perces film megtekinthető a Daazon:



Árnyékfilm a Toldi moziban

A Tünet Együttes művészeti vezetője, Szabó Réka rendhagyó technikával készített kisfilmet, amelynek címe Árnyékfilm. A premier előtti vetítésre szeptember 18-án 21 órától kerül sor a Funzine Színpadon, az Évadnyitó Színházi Fesztivál keretében. Az "élő szereplős rajzfilm" műfaji címkével is jelölt rövidfilm látványvilága egy korábbi előadásukban használt, a tudomány segítségével kikísérletezett technikai megoldás továbbgondolásaként született meg. Ilyen módon találkozik a film, a tánc, a képzőművészet műfaja. A film bemutatója 2010. október 8-án, 18 órakor lesz a Toldi moziban, az EDIT2010 Nemzetközi Táncfilm Fesztivál keretében.

arnyekfilm_500