Több mint 600 ezer aktív regisztrált felhasználóval ma Magyarország legnépszerűbb torrent oldala az nCore, amely a jövőben hirdetőkkel kívánja szponzoráltatni a szerződött partnerek filmjeit. Ez azt jelenti, hogy a legálisan feltöltött filmek előtt reklámokat adnának, ezeknek típusát pedig a film alkotói, forgalmazói és a reklámozók együtt döntik el. Ez lehet majd egy 30 másodperces reklámszpot a film elején, vagy egy egyszerű üzenet, miszerint az ingyenes letöltést a támogató cég biztosította. A reklámblokkot a film alkotói is ki tudják egészíteni apró teaserekkel vagy kimaradt jelenetekkel, vagy a közösségnek szánt személyes üzenettel.

A kezdeményezés ötletgazdája Novák Erik rendező, így az első ilyen módon elérhető film a Krez Film által gyártott és forgalmazott, Novák Erik rendezésében készült Fekete leves lesz, bízva abban, hogy így elérik majd azokat a nézőket is, akik eddig nem jutottak el a moziba, de kíváncsiak a filmre. "Mi azért gondoltunk erre a formára, mert tudtuk, hogy előbb-utóbb úgyis felkerül minden magyar film a torrent oldalakra. A kérdés az volt, hogy hogyan tudnánk ezt úgy megtenni, hogy a film készítői se járjanak rosszul. A válasz pedig megszületett a legális feltöltés formájában” - nyilatkozta Novák Erik.

Az nCore Média már elkezdte összeállítani az első 20 magyar filmből álló portfóliót, amit jövőre tervez bemutatni a közösségnek és a reklámozóknak. Számos alkotóval már szóban megállapodtak, közülük Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid című filmjére már a szerződést is aláírták múlt héten.