A Ryan Fleck által rendezett Egy dominikai spíler (Sugar) a Sundance Fesztivál egyik legnagyobb slágere volt néhány éve - a rendező Miskolcon mesél filmje főhőséről is, egy baseballjátékosról, aki a beilleszkedésért küzd.

CF sugar 600
Egy dominikai spíler

Andrew Garrison Trashdance című filmjének főszereplője azért harcol, hogy átadhassa a tánc örömét a társadalom peremére szorultaknak. A film után válaszol a nézők kérdéseire, és mesterkurzust is tart. Egy másik, sokszoros díjnyertes, rendkívüli dokumentumfilm, Katie Dellamaggiore Brooklyni bástya című alkotása sakkozó brooklyni srácokat, társadalmi felemelkedésük esélyeit mutatja be. Emberi sorsok, drámák, egymás elfogadása és megértése - e három film, különböző módon, ugyanarra keresi a választ.

CF sidebyside lych 600
David Lynch a Kockáról kockára című filmben

Afféle ráadás az American Film Showcase és a CineClassics programsorozat közös bemutatója, egy gyönyörű film a filmkészítésről: Christopher Kenneally Kockáról kockára (Side by Side) című alkotása. A legnagyobbak: Martin Scorsese, James Cameron, Danny Boyle, Lars von Trier, John Malkovich és Zsigmond Vilmos kalauzolnak végig a filmkészítés kulisszatitkain, Keanu Reeves vezetésével.

Az összes program ingyenes és nyilvános. Az Amerikai Nagykövetség támogatásával.

A Cinefestről szóló cikkeinket ITT gyűjtöttük össze.