A 2019. június 27. és július 6. között zajló München Filmfesztiválon kerül sor a Guerilla németországi bemutatójára. Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje a Nemzetközi Függetlenfilmek szekciójában szerepel. Az itthon idén márciusban bemutatott történelmi filmet év elején a Göteborgi Nemzetközi Filmfesztivál programjába is beválogatták. A Guerilla főszereplői Váradi Gergely, Mészáros Blanka, Vilmányi Benett, Radetzky Anna, Orbán Levente, Páll-Gecse Ákos és Vlagyimir Szvirszkij.

Megrázó élmény együtt bujkálni a szabadságharcosokkal

Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után játszódik, szereplői pedig fiatal magyar katonák, akik még nem tudják, hogy mindennek vége. Meggyötört arcok bujkálnak az erdő mélyén, ahol Mészáros Blanka jelenti a reményt. A Guerilla hangulata beszippant, olyan szépen és érzékletesen van fényképezve, hogy több képkockája egy korai Terrence Malick-filmbe is beleillene.

A filmet Hartung Dávid fényképezte és Duszka Péter Gábor vágta. A dramaturg Lányi Zsófi, a jelmeztervező Szlávik Juli, a látványtervező Antal-Fógel Adrienn, a zeneszerző Asher Goldschmidt, a hangmérnök Balázs Gábor. Az alkotást a Proton Cinema gyártotta, producere Petrányi Viktória. A Guerilla a Filmalap Inkubátor Programjának 64 millió forintos támogatásával készült.