Véget ért a Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet a Magyar Hollywood tanács, Mátészalka Város Önkormányzata és az Origo Film Group Zrt rendezett meg szeptember 19-21. között Mátészalkán. A fesztiválra 17 országból nevezett filmek közül 33 került a Szász Attila filmrendező vezette zsűri döntése szerint a végső kategóriába. A fesztivál díszvendége Jill Curtis-Weber, a legendás hollywoodi színész özvegye volt, Tony Curtis szülei mátészalkaiak voltak, így a fesztivál helyszínválasztása szimbolikus volt.

A fesztiválon a Hat hét, Szakonyi Noémi Veronika filmje kapta a legjobb játékfilm kategória fődíját, Dér Asia filmje, a Nem halok meg a legjobb dokumentumfilm, Jakab Edit Szarvasbőgése a legjobb rövid dokumentumfilm és Mo Harawe Meglátogatnak-e a szüleim a legjobb rövidfilm díját kapta.

Dér Asia a Nem halok meg díjával / Fotó: Bázis.me

A további díjazottak között volt még Pigniczky Réka Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig, Tóth Barnabás Mesterjátszma, Nicholas Gyeney Az aktivált ember, Dahlia Nmelich Valahol középen, Zakra Mojahed Hangtalanul és Nagy Kálmán Az utca másik végén című filmje is.

Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke bejelentette, hogy 2025-ben, Tony Curtis születésének 100. évfordulóján ismét nagyszabású fesztivált rendeznek.

Forrás: Magyar Hollywood Tanács