Bucsi Réka digitális rajzanimációja, a Symphony No.42 július 31-től látható a hazai mozikban a Michael Fassbender főszereplésével készült Frank (16) című angol vígjáték kísérőfilmjeként a Mozinet forgalmazásában.

A Symphony No.42 a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékén (MOME Anim) készült. Bucsi Réka diplomafilmje a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be februárban (olvasd el interjúnkat!), ezt követően számos elismerésben részesült, köztük Halle, Hongkong, Lisszabon és Pordenone nemzetközi filmfesztiváljain.

Az animációs rövidfilm, amely ezen a héten kerül országosan a mozik műsorára, rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák: szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.

Nézd meg a film előzetesét!

A Symphony No.42 producere Fülöp József a MOME új rektora, az Animáció tanszék korábbi vezetője, vágója Czakó Judit, sound designere Lukács Péter Benjamin. Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME animáció szakán, jelenleg az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshop résztvevője.

(forrás: Magyar Filmunió)